29.3. 2024 06:49
Navigace
· Úvodní stránka
· Diskuzní fórum
· Zprávy
· Články
· Odkazy
· Kalendář

· Pravidla portálu
· Návody
· Vyhledávání
· Kontakt
Poslední články
· CENDURO BABÍ LÉTO ...
· TIP NA VÝLET: AUTO ...
· Stretnutie Mototuris...
· TEST DEXSHELL OVERCA...
· CENDURO VÍTANIE JAR...
Reklama
Kalendář akcí
<< Březen 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
Narozeniny Narozeniny:
Poslední komentáře
Články
Na ktm 950 adventure mam sadu E 07 a jsem na vy...
to svedikgs: poslal jsem ti PM
Cauko ako to je zo zaslanim na SK?Co to stoji v...
moja XRV (Africa Twin) a Mitas: E-09: Predok s...
Zprávy
26-[b]29[/b]
Také přeji vše nejlepší do Nového roku,sp...
Jo kamaráde ,není termín ten,aby se hodil v...
Škoda,že je zrovna DR BIG sraz. Jel Bych se p...
Partnerské weby
Diskuze Fóra
Nejnovější diskuze
· Honda XL750 Transalp
· Moto Guzzi Stelvio
· Motodoplňky Marselus
· GENEZE - vše pro zážitek z jízdy
· Zamykatelné držáky telefonů
Nejdiskutovanější
· Moravský OFF [6039]
· Východní čechy [3300]
· Morava - vyjížďky, setkání, srazy, akce ... [3186]
· Severní Čechy - vyjížďky a jiné akce. [2376]
· Motodoplňky Marselus [975]
Google Translate
Hledání
Reklama
Travellunch - Jídlo na cestu
Vyzkoušel jsem Travellunch - dehydrované jídlo (nejen) pro cestovatele.

K základnímu představení použiju text, který jsem našel na internetu:

"Travellunch je mnoha lety, mnoha lidmi a výpravami prověřená expediční strava.

Balíček obsahuje jednu nebo dvě porce chutného dehydrovaného pokrmu, který je navržen tak, aby obsahoval všechny potřebné živiny a dostatek kalorií pro Vaše aktivity. Obal je ze speciálního materiálu, který je velmi odolný proti mechanickému poškození (to se hodí při transportu) a je zároveň odolný proti chladu - jídlo i ve velkých mrazech stydne pomalu. Balení je velmi stabilní, tzn. nemusíte se bát, že se Vám jídlo převrhne.
Příprava je velmi jednoduchá, stačí obal roztrhnout, pokrm zalít horkou vodou, zamíchat a počkat cca 10 minut.

Sortiment tvoří více než dvacet hlavních jídel (čtvrtina z nich jsou vegetariánská), snídaně, polévky, dezerty, doplňky výživy, speciality a celodenní menu."

A jaké bylo mé seznámení s Travellunch?

Z nabídky hlavních jídel jsem zvolil "PAELLA - ryba, kuře, krevety a rýže"




Pro ochutnání Travellunch jsem se rozhodnul ve všední den, v "ne moc extrémních" podmínkách mé kanceláře. Prostě, zvědavost zvítězila nad původní myšlenkou, nechat si "test" na víkendový výjezd na Slovensko :-)

V ruce držím balíček o rozměrech cca 20x20x2cm a hmotnosti necelých "15 deka". Na obalu je mnohojazyčný návod doplněný štítkem s českým návodem na přípravu, složením, nutričnímmi hodnotami a kontaktem na výrobce a distributora pro ČR a SR.

Jdu na to! V konvici se hřeje cca 3 a půl deci vody a já s nepatrným úsilím odtrhávám okraj sáčku a nakukuji dovnitř.



Po zkušenostech s jogurty a lživou reklamou deklarovanými "KUSY čerstvého ovoce" :-) mne mile překvapuje "struktura" obsahu sáčku. Docela snadno rozeznávám třeba krevety, kostičky masa, hrášek, ...

Voda vaří. Nalévám do sáčku cca 3 dcl vody, zamíchám lžící a obal přehnutím okraje zavírám. Sáček se hezky doširoka "posadil", takže nehrozí jeho převržení. Po cca 5 minutách dolévám ještě trochou vody, ještě jednou míchám a znova nechávám zavřené stát cca 5 minut. 



Po otevření sáčku hodnotím vzhled a vůni obsahu. Obojí je OK!



Sáček příjemě hřeje a správně by se asi mělo toto jídlo jíst po "cestovatelsky" přímo z obalu, já ale beru talířek střední velikosti a porci na něj vyklopím. Jednak proto abych lépe viděl co jím a také abych mohl dát ochutnat kolegovi "snowborďákovi" v kanceláři. UAU! Ten talíř jsem si měl vzít větší! :-)



Popřejeme si dobrou chuť a degustujeme. "Člověče, je to dobrý" říká "snowborďák" a já mu odebírám lžíci, protože je to můj oběd!

Je to jídlo "kousací", tzn. že má pevnou strukturu rýže, kousků masa a zeleniny. Ačkoli jsem zvyklý solit, pepřit, kečupovat... zde nic takového není třeba. Chutná mi to!

Po jídle umývám "nádobí" (lžičku). Obal dvakrát přeložím a dokážu si představit, že těch 10 gramů váhy a v podstatě žádné místo zabírající sáček k popelnici i desítky kilometrů vzdálené, snadno unesu (uvezu).



Co říci závěrem?
Balení praktické. Příprava snadná, rychlá, jednoduchá. Jídlo dobré.

Když připočítám lehoučké balení
, úsporu místa, vaření bez potřeby nádobí, výběr jídel a deklarovanou vyváženost stravy bez konzervantů, tak dobrý!

Má to vůbec nějakou vadu?
Cena není zrovna lidová, 160 Kč za porci (hlavní jídlo) je dost. Beru v úvahu všechna pozitiva výše napsaná a ještě stále se mi to zdá dost. V nabídce Travellunch jsou i "dvouporce" praktické pro případ, že jste dva ...potom porce vyjde na příznivějších 120 Kč. 

No a potom si stačí vzpomenout jak po celodenní jízdě v dešti lezu do stanu a vařím. Nebo na rychlém přesunu šetřím čas. Nebo si chci zpestřit paštikovou, trvanlivě-salámovou a jinou levnou stravu mimo dosah běžného jídla a už to vidím jinak.

Rád se na cestách zastavím v místních "občerstvovnách", abych ochutal něco z krajových specialit. Také určitě nepřestanu vozit své oblíbené (těžké) lahůdkové koktejlové párečky. ALE! Dnes už si dovedu představit, vzít si například na týdenní cestu po Ukrajině "železnou zásobu ve formě třeba 5 ks balení Travellunch. TO JE DOBRÝ NÁPAD!
Komentáře
#1 | HonzaH dne June 02 2010 13:08:10
Pěkné, pod to bych se podepsal neb Travellunch znám - porce je na instatní jídlo překvapivě velká takže není nutné další dojídání clap

prostě speciálnost se vším všudy - umí co deklaruje, ale pokud nepotřebuji extrém (rychlost, hmotnost, skladnost) tak stačí obyčejnější věci z běžných potravin shop
#2 | 3X dne June 21 2010 18:59:45
jsem nazpět z Litvy, tak jak jsem slíbil, napíšu své hodnocení zázraku zn. Travellunch, který jsme díky Břéťovi (prezi) získali na ochutnání a otestování do Albánie.
'http://img714.imageshack.us/img714/6322/p1170574.jpg'
'http://img704.imageshack.us/img704/5007/p1180301.jpg'

Obecně od všech polotovarů a sušených míchaných jídel očekávám jen to, že mě zasytí, budou nevalné chutě, ale rychlé přípravy. S tím jsem otevíral i sáček Travellunche.
Na začátku "vaření" jsme se o stříbrné pytlíky podělili losem, aby někdo někomu zbytek cesty nevyčítal, že mu nechutná to, co zůstalo Grin

Waltr si dával Hovězí Stroganov s rýží
'http://img532.imageshack.us/img532/3918/p1180329.jpg'

Tobig - svým tělem bránil Hovězí na houbách s nudlemi
'http://img823.imageshack.us/img823/5287/p1180314.jpg'
'http://img411.imageshack.us/img411/769/p1180342.jpg'

Mára si ukořistil Hovězí a Brambory HOT-POT
'http://img29.imageshack.us/img29/4889/p1180311.jpg'
'http://img22.imageshack.us/img22/332/p1180338.jpg'

a já Paellu s krevetami
'http://img696.imageshack.us/img696/2323/p1180315.jpg'

Odměřili jsme vodu 350ml, samozřejmě raději více, než méně Grin, protože byl hlad, uvedli do varu a naplnili sáčky. Výhodou už bylo, že není třeba obsah nikam přesypávat, protože sáček se vytvaruje do "podoby" hrnce a po uzavření pěkně a pevně stojí music na jakékoliv podložce. V této fázi, jsme u prvních porcí udělali ve spěchu chybu, že jsme obsah moc nepromíchali a v kulatých rozích pytlíků zůstal materiál sypký a suchý, což jsme pak již technicky odstranili a já měl paellu vynikající hilarious

'http://img101.imageshack.us/img101/1044/p1180331.jpg'

Po cca 10min (někteří to po 6min nevydrželi) úporného čekání a zírání na zavřené sáčky plné jídla jsme je netrpělivě otevřeli a pustili se do nich.
Jídlo bylo pro mě překvapivě chutné, vonělo a obsahovalo i zdařilé kousky masa. Abychom mohli chutě navzájem porovnat, nechali jsme si zabořit do svých pytlíků i cizí lžíce. comfort

'http://img215.imageshack.us/img215/9354/p1180346.jpg'
Ráno jsme si dali trejvlunčí snídani v podobě variací musle, které jsme skropili taky teplou vodou.

'http://img405.imageshack.us/img405/9385/p1180427.jpg'

...takže závěrem bych napsal, pokud se nebudu vyjadřovat k ceně, která je pro každého individuální záležitostí, že jsem nenašel žádnou nevýhodu této stravy.

+ balení má ideální velikost a pevnost
+ porce je pro jednoho dostačující a zasytí
+ k přípravě není potřeba ešus nebo jiné nádobí
+ za 10 min je jídlo hotové
+ je opravdu chutné
+ i bezzubí si přijdou na své Grin

můj žebříček:
1. Hovězí s houbami + nudle
2. Hovězí Stroganov a nebo Paella

6. Hovězí a brambor

10. Muslli (poslední místo jen z důvodu, že raději snídám uzené a salám)Wink

Travellunch thumbs up

doporučení: mít sebou dva sáčky, jako železnou zásobu asi neuškodí a nezabere žádné místo

'http://img684.imageshack.us/img684/7514/p1180387.jpg'
#3 | tobig dne June 22 2010 00:01:19
Takže pár postřehů ohledně praktické zkušenosti s Travellunchem. Předesílám, že jsem k tomuto produktu přistupoval s despektem a konzumaci čehosi, co v suchém stavu připomínalo sušené moučné červy s kousky dubové kůry jsem pokládal za zhola nemožné a nehodné mých zmlsaných chuťových kalíšků. Chyba lávky, pánové a dámy! Jak lehce lze odsoudit něco jen z neznalosti..!!! Již chvilku po přečtení návodu k přípravě Hovězího na houbách s těstovinami, počalo vřít předem odměřených 350ml vody. Po "aplikaci" této tekutiny do nevábně vyhlížejíci, leč omamně vonící sušené hmoty vevnitř pytlíku se spustil Pavlovův reflex. Fakt to byla mňamka...!!! Nic nezbylo, i pytlík jsem vylízal....! Doporučení: nenechávejte "vařit" déle než 10min. - budete mít z jídla kit.... a při zalevání jídlo opravdu precizně zamíchejte, vyvarujete se nemilého překvapení v podobě sedlého prášku v záhybech sáčku.... za mně osobně, pominu-li cenu, doporučuji... dva, tři pytlíky v kufru nezaberou místo a jako jídlo v nouzi nejvyšší (kdy dojdou gulášovky z Vitany a nejbližší magacín s potravinami je na míle daleko) se budou luxusně hodit.

Resumé:
+ objem, velikost, hmotnost balení
+ dostatečné množství v balení pro dospělého chlapa
+ velmi chutné
+ trvanlivost a odolnost vůči zkáze
+ jednoduchost přípravy
+ bohatý sortiment druhů
+ praktické balení

zápor vidím jen jeden

- vyšší cena (bohužel)
#4 | oldsandal dne July 06 2010 18:07:17
Od Travellunch jsem měl "stroganova". Nevím jak chutná originální tŕeba v restauraci, ale tohle byla mňamka yummy (navíc jsem to dostal jako bonus k nákupu).

PS: Jo a jedl jsem to na "expedici" při výletu do ZOO v Olomouci Grin
#5 | itchy dne July 21 2010 20:20:04
Zajimalo by mne kde ten Travellunch sezenu a zda by byla nejaka sleva pro clena Cendura pri odberu treba 7-10 baliku.Zvazuji ze pokud bych nakonec vyrazil sam smer Norsko tak bych se radeji vybavil Travellunchem i kdyz je to drahy ,ale myslim ze kdybych se chtel naobjedvat v Norsku tak za 150 se asi ani nenasnidam
#6 | stepan dne August 03 2010 10:17:15
to itchy: pokud jsi z Prahy, tak asi tady:
http://www.hanibal.cz/?s=travellunch&search_where=2
klubová cena je 147, mohl bys ušetřit za poštovný, jsou kousek od náměstí Míru, jinak asi od Preziho
#7 | oldsandal dne August 16 2010 09:35:39
to itchy: http://www.cendur...ead_id=182
Ale koukám, že je to "historický" dotaz. Ty už jsi přece u Preziho nakupoval. Jak ti chutnalo?
Přidat komentář
Aby jste mohli přidávat komentáře, musíte být přihlášený.
Hodnocení
Musíte být registrovaný, aby jste mohli hodnotit.

Prosím přihlašte se, a nebo se zaregistrujte.

Zatím nikdo nehodnotil.
Přilášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Cenduro
· Přidat k oblíbeným
· Nastavit jako výchozí
Kdo je On-line
· Hosté On-line: 48

· Členové On-line: 0

· Registrovaní členové: 2,336
· Nejnovější člen: David1983
Reklama
Počasí
RSS vlákna na stránce
RSS - Fórum
RSS - Novinky
RSS - Články
RSS - Odkazy
Reklama
Vygenerované za: 0.03 sekund 356,092,146 návštěv