Při dnešní návštěvě KTM prodejny jsem se dozvěděl,že po Ostravě už hrká první kousek nové generace..... Kdo to koupil? Přiznejte se.....
"Ti, kdož se vzdají důležitých svobod, aby získali trochu bezpečí, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečí." (Benjamin Franklin. 1759)
Já bych tolik nezoufal. Motorka je to hezká, ale připouštím, že už to není enduro. Myslím si ale že v KTM dobře ví co dělají. Je to zacílené přesně na tu skupinu lidí kterým se 990tka zdá málo pohodlná atd. A tahle skupina není malá. A doposud pro ně KTM nic nenabízela. Mě osobně se 990tka moc líbí, ale když jsem tak přemýšlel zda bych si jí opravdu pořídil na enduro, tak jsem musel říct, že ne. Pořídil bych si raději mnohem lehčí 690tku. A kdybych přece jen chtěl něco většího, tak by se mi asi víc zamlouvalo F800GS.
Pokud ale jde o cestování po silnici, tak tam si myslím má 1200GS, nebo nová Superténéré před 990tkou navrh. Proto si myslím, že KTM přišla s tímhle modelem. Myslím si, že nebude dlouho trvat a přijdou s nějakou osmistovkou podobně jako BMW. Což by na opravdové cestovní enduro bylo učitě vhodnější, kdyby mělo nižší váhu.
Upravil Lasky dne 27-03-2013 08:27
co jsem včera jel na 1190 adventure tak mi přišlo že by toho v terénu zvládlo dosti. když to vezme zkušenější jezdec
If you see the flash, it's already too late
No máš sice pravdu že lc8 je do lesa překoňovaná ale třeba v saharském písku se mi zdálo že je jich tak akorát.No a i v tom lese se s tím dá žít když jsi opatrný a když se s ní naučíš začne ti připadat hodně zábavná.Jen když chceš v terénu rychle odstartovat,musíš plynovat s citem protože zůstaneš stát s protáčejícím kolem i na pětku..
a právě dávkování výkonu má 1190 lepší jak 990 takže já bych se toho nebál
------------------------------------------
Kač Kač 950 2004 - už je pryč
Kač Kač 690 2009
Flash napsal:
i když mě to pořád příjde na off strašně překoňované, to samé LC8
Ona taky LC8 není motorka stavěná na mějaké mrcasení mezi stromama,ale je vynikající na rychlou jízdu po šotolinových cestách,bez ohledu na to,jak moc je ta cesta rozmlácená.Výkonu by občas mohlo být méně a jak píše Qwert,člověk si musí dávat bacha,kdy, kde a jak moc za ten heft zatáhne,ale celkově má ta motorka fun faktor jak cyp.
"Ti, kdož se vzdají důležitých svobod, aby získali trochu bezpečí, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečí." (Benjamin Franklin. 1759)