| Bunda vs. Chránič těla | 
| Schneider | Přidané 31-03-2014 14:27 | 
|  
 Člen

Příspěvek: 56
 Založený: 29.04.13

| Ahoj 
 Před týdnem jsem se vrátil z nemocnice. Boural jsem na DRku a motorka mě kamarádsky šťouchla do zad tak, že ještě teď mám marodku. Nezoufám a už vybírám novou bundu, protože ta stará je bez páteřáku.

Jde mi o to, že  buď si koupím lepší bundu, něco jako tuto http://www.motozem.cz/trivrstva-bunda-rsa-dakar/

a nebo jsem někde zaslechl o chráničích. Respektive o takovém tom krunýři, např  http://www.motozem.cz/moto-chranice-chranice-tela-telovy-chranic-rsa-racing/ Ten krunýř mě přijde jako lepší, bezpečnější řešení, hlavně praktičtější, protože si na to můžu obléct co chcu. Jde mi ale o zkušenosti. Jezdí s tím někdo? Netlačí to na delší cestě, není v tom horko? ATD....

Děkuju moc za každý názor....

Zdenda ;-)
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| PetrAT | Bunda vs. Chránič těla Přidané 31-03-2014 15:00 | 
| Člen 
 Příspěvek: 2286
 Založený: 27.05.10

| Je good, že seš ok (v rámci možností) Bunda nedokáže nahradit chrániče
 Můžeš přemýšlet jestli chráničová košile a nebo krosový krunýř
 Obojí má své výhody i nevýhody
 Podívej se po Acerbis koerta, dají se koupit za slušnou cenu a měla by to být lepší kvalita než nějaký Pakistán
 Ale klidně zvaž i krunýř

| 
|  | 
 | 
|  | 
| xx6 | Bunda vs. Chránič těla Přidané 31-03-2014 15:03 | 
| Člen 
 Příspěvek: 1454
 Založený: 10.05.10

| chráničová košile + bunda zbavená všech protektorů. Jezdím s tím už 3 roky a max spokojenost  | 
|  | 
 | 
|  | 
| Schneider | Bunda vs. Chránič těla Přidané 31-03-2014 15:42 | 
|  
 Člen

| Tak budu teda víc pátrat po těch košilích. Na tu Acerbisku jsem koukal, ale to je mimo moje finanční možnosti :-( Pokud si budu kupovat tu košili, budu muset i levnější bundu, protože nemám vůbec co na sebe. Navíc budu ještě řešit kalhoty. Ty co mám teď, fungují v létě jako skleník :-( | 
|  | 
 | 
|  | 
| PetrAT | Bunda vs. Chránič těla Přidané 31-03-2014 15:52 | 
| Člen 
 Příspěvek: 2286
 Založený: 27.05.10

| Ještě můžeš zvážit krunýř Něco levnějšího + chrániče loktů
 Levnější enduro bundu seženeš třeba ve výprodeji
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| Barney | Bunda vs. Chránič těla Přidané 31-03-2014 17:02 | 
|  
 Člen

Příspěvek: 1102
 Založený: 02.05.10

| Schneider napsal:Navíc budu ještě řešit kalhoty. Ty co mám teď, fungují v létě jako skleník :-(
 Vím co přesně myslíš
  já tu "klimamembránu" vypáral ven a konečně se v tom dá jezdit. Další kalhoty jedině s odnímatelnou. „Jedeme zkratkou pánové. Je to sice dál, ale zato horší cesta...“
 DR 350 S
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| xx6 | Bunda vs. Chránič těla Přidané 31-03-2014 19:57 | 
| Člen 

| nejlevnější je to co říká barney - koupit něco a z toho vypárat membránu. ale přicházíš tím o záruku. Na druhou stranu se dnes dělá kupa modelů 3 v 1 které netojí moc (třeba od Pardála) Chráničovou košili taky koupíš za pár korun. Já za svého foxe dával něco kolem 1500, ale byl to dovoz z USA. takže bez záruky, ale na funkčnost to nemá vliv  a nebo koukni do Louis. Kámoš měl odtama  | 
|  | 
 | 
|  | 
| Sergej | Bunda vs. Chránič těla Přidané 31-03-2014 20:35 | 
|  
 Člen

Příspěvek: 274
 Založený: 14.07.11

| ja jazdím 2roky v chráničovej košeli a na tom bundu bez ,,protektorov"..A ked je teplo tak si dám dres a cyklovestu čo neprefúka hrud zpredu. Dľa mňa je to naj kombinácia, bundu mám obyčajnú z Cordury.
 Dobrá kombinácia je chráničová košela a enduro bunda, kúpiš pomerne lacno a slúži dobre.
   Upravil Sergej dne 31-03-2014 20:36
 Sergej
 http://sergejdesign.blogspot.sk/
 https://www.facebook.com/sergejdesign/
 eshop: http://www.sergejdesign.com/
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| TomElefant750 | Bunda vs. Chránič těla Přidané 01-04-2014 10:23 | 
| Člen 
 Příspěvek: 775
 Založený: 30.05.10

| Dělám to podobně jako Sergej - chráničová košile koupená asi před sedmi lety v Makru někde za 1500, - (nějakej Worker tuším) a podle počasí buď dres nebo enduro bundu bez chráničů s dobrým větráním (mám letitý Rockway Enduro a slouží) a do deště navrch goretexovou bundu z army výprodeje coby nepromok - výbava dohromady asi za bůra a poslouží ve všech situacích. Čau, Tom
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| Schneider | Bunda vs. Chránič těla Přidané 01-04-2014 11:07 | 
|  
 Člen

| To je perfketní....Už se po těch košilích dívám. Nemáte tip na dobrý obchod na Ostravsku? Zatím jsem nakupoval v motozemi a v motogaráži. Tam tom ale sortimentem moc nehýří...;-) | 
|  | 
 | 
|  | 
| 12345 | Bunda vs. Chránič těla Přidané 01-04-2014 11:34 | 
| Člen 
 Příspěvek: 1074

| Schneider napsal:Ahoj

Před týdnem jsem se vrátil z nemocnice. Boural jsem na DRku a motorka mě kamarádsky šťouchla do zad tak, že ještě teď mám marodku. Nezoufám a už vybírám novou bundu, protože ta stará je bez páteřáku.

Jde mi o to, že  buď si koupím lepší bundu, něco jako tuto http://www.motozem.cz/trivrstva-bunda-rsa-dakar/

a nebo jsem někde zaslechl o chráničích. Respektive o takovém tom krunýři, např  http://www.motozem.cz/moto-chranice-chranice-tela-telovy-chranic-rsa-racing/ Ten krunýř mě přijde jako lepší, bezpečnější řešení, hlavně praktičtější, protože si na to můžu obléct co chcu. Jde mi ale o zkušenosti. Jezdí s tím někdo? Netlačí to na delší cestě, není v tom horko? ATD....

Děkuju moc za každý názor....

Zdenda ;-)

Slyšel jsem že není špatné se naučit jezdit...
  je to levné a nezabírá to místo ve skříních...  | 
|  | 
 | 
|  | 
| xx6 | Bunda vs. Chránič těla Přidané 01-04-2014 11:56 | 
| Člen 

| vlastimil> a ještě levnější je nejezdit a sedět doma na prdeli...  
 schneider> a co takhle Bikerscrown v Ostravě, tam to nebude? a nebo na netu je dost lidí tady ze severu, kteří to prodávají.
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| Schneider | Bunda vs. Chránič těla Přidané 01-04-2014 12:20 | 
|  
 Člen

| daliss napsal:
vlastimil> a ještě levnější je nejezdit a sedět doma na prdeli...    
schneider> a co takhle Bikerscrown v Ostravě, tam to nebude? a nebo na netu je dost lidí tady ze severu, kteří to prodávají. 
 Naučit jezdit se člověk naučí, jen když bude jezdit, ne? Nebo se s tím dokáže i někdo narodit?

Na bikerscrown jsem koukal, tam jsou ceny úplně šílené. Na netu to kupovat nechci. Musím si to zkusit obléct, hlavně kvůli toho, že máme problém s velikostma oblečení...
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| xx6 | Bunda vs. Chránič těla Přidané 01-04-2014 12:26 | 
| Člen 

| schneider> nemyslel sem kupovat přes net. ale na netu jsou tady v okolí kluci, co to právě tahají třeba z USA. Já to tak měl, klučina prodával nového Foxe, tak sem za ním zajel, zkusil velikost a spokojeně odjel.  A ta narážka byla na Vlastu, né na tebe... | 
|  | 
 | 
|  | 
| 12345 | Bunda vs. Chránič těla Přidané 01-04-2014 13:32 | 
| Člen 

| daliss napsal:
vlastimil> a ještě levnější je nejezdit a sedět doma na prdeli...    No on tam psal tohle
  ěkuju moc za každý názor....  Tak jsem mu napsal svůj názor  a co ten tvůj názor "sedět doma na prdeli"osvědčilo se to?  | 
|  | 
 | 
|  | 
| xx6 | Bunda vs. Chránič těla Přidané 01-04-2014 14:08 | 
| Člen 

| vlastimil> ano, některým co znám se to osvědčilo. Opravdu ušetřili  | 
|  | 
 | 
|  | 
| 12345 | Bunda vs. Chránič těla Přidané 01-04-2014 16:57 | 
| Člen 

| daliss napsal:
vlastimil> ano, některým co znám se to osvědčilo. Opravdu ušetřili   
  | 
|  | 
 | 
|  | 
| qwert | Bunda vs. Chránič těla Přidané 01-04-2014 17:12 | 
|  
 Člen

Příspěvek: 5521
 Založený: 13.05.10

| Schneider napsal:
daliss napsal:
vlastimil> a ještě levnější je nejezdit a sedět doma na prdeli...    
Naučit jezdit se člověk naučí, jen když bude jezdit, ne? Nebo se s tím dokáže i někdo narodit?    
Na bikerscrown jsem koukal, tam jsou ceny úplně šílené. Na netu to kupovat nechci. Musím si to zkusit obléct, hlavně kvůli toho, že máme problém s velikostma oblečení... 
 Nesmíš brát vážně toho kdo je většinou blbý. Samozřejmě že musíš jezdit a jezdit jezdit at se naučíš..Ale znáš to..správný chlap nevyjede bez ochrany..
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| geofre | Bunda vs. Chránič těla Přidané 01-04-2014 21:30 | 
|  
 Člen

Příspěvek: 89
 Založený: 13.06.12

| Mám Koertu a po ráně v Gruzii, kdy jsem se projel po asfaltu cca v 50ti a naložená motorka mi poskákala po zádech, jsem byl rád že ji mám. Jediným "zraněním" bylo odřené koleno a modrák na stehnu  
 Tady klučina prodává celý set:
 http://www.bmwgs....d_id=21217
 Upravil geofre dne 01-04-2014 21:32
 ... BMW I´m lovin it ...
 | 
|  | 
 | 
|  | 
| Schneider | Bunda vs. Chránič těla Přidané 01-04-2014 22:19 | 
|  
 Člen

| Tak fajn, až si budu moct na dýl vyjet z domu, tak objedu všechny obchody a něco snad koupím. Záda me pořád ještě zlobí, snad mě nečeká ještě týden nemocenské. Doma už naprosto magořím   
 Borec prodávám ale za 8000 tisíc, a na to fakt nemám :-(
 | 
|  | 
 |