Tenhle návrh je pěkný, ale jen z jedný strany. Když se člověk podívá na motor z druhý strany, tak už je to o dost horší. Osobně bych si představoval v retro modelu motor vzduchem chlazený.
Kalif Vojty alias Berta se koupit dá, nebo se na tom aspoň dělá - fabrika dodá polotovar homologované motorky a dealer jí dostrojí. Super počin, jsem za něj rád.
To, co vylezlo jako Kalif 660, mě neskutečně rozesmutnilo. Nevím, proč se nechytli návrhu Oberdana Bezziho nebo třeba nevzali Berta na pivo, ať jim poradí. Hůř by to dopadnout nemohlo.
ta retro 350 vypadá moc pěkně, kdybby ale nebylo od studie k realizaci tak daleko. naví to zase bude motorka jestli něco vznikne k "nezaplacení" (myšleno špatně nastavená cenová politika)
If you see the flash, it's already too late
Ty retro modely už se asi rok dělají, ale ne přímo v Jawě a ne na novou homologaci - jsou to přestavby: http://www.matesm...Itemid=118
Jawa se ted asi zase snaží oživit prodej 350 v EU, no uvidíme.
Upravil tra dne 28-08-2013 10:36
...jedno ohlédnutí do historie ...JAWA, stopětasedmdesátka z roku 1933, v původním stavu - naposledy jela v roce 1972 a pak až včera!
''
...majitel, můj soused, neuvěřitelně vitální a v kondici na svůj věk (zítra slaví 80 let!), si udělal radost a vytáhl z garáže motorku, kterou si pořídil někdy v šedesátých letech od prvního majitele, otce svého kamaráda
...když mi popisoval, že příprava na vyjížďku spočívala ve vyčištění nádrže deseti litry Coca-coly a kontrole duší v kolech, nestačí se člověk divit! ...pak prý jen namíchal benzín s olejem, pustil to z kopečka a ono to jede!!!
...dvojice na fotografii, má dohromady 160 let ...úžasné