Interkom (intercom)
|
prezi |
Přidané 15-06-2010 12:22
|
Hlavní Administrátor
Příspěvek: 4046
Založený: 20.04.10
|
...už asi 2x - 3x se mi stalo, že se mne před plánovanou vyjížďkou ptali: "máš interkom?" ...na mou odpověď, že znám internet, intersport, interpol, interpunkci a kousek internacionály jsem sklidil posměch, tak jsem se "dovzdělal" a nyní už vím "vo co go" a uvažuji o zakoupení
...co používáte vy? ...díky za vaše zkušenosti a doporučení
Upravil prezi dne 15-06-2010 12:23 |
|
|
|
HonzaH |
Interkom (intercom)
Přidané 15-06-2010 13:05
|
Člen
Příspěvek: 712
Založený: 24.05.10
|
Mám starší interphone, ale jezdím především s lidma co ho nemají takže většinu času odpočívá doma - propojení s navi je pěkné, al enení nezbytné a navíc hudba ze starého zuma není nic moc (mono), na to je mp3 player lepší
ale celkově je to zajímavá věc |
|
|
|
refi |
Interkom (intercom)
Přidané 15-06-2010 13:10
|
Člen
Příspěvek: 1251
Založený: 22.04.10
|
a znáš interšpááár?
mám interphone f4, stereo. je to nový rozměr ježdění - komunikovat s druhou motorkou. nejen že můžete komentovat, co zrovna vidíte, ale ten první jezdec může dávat tomu za sebou i cenné info - třeba při nepřehledném předjíždění.
když jedu sama, přepnu si do přilby mobil a můžu brát hovory i volat za jízdy. s tím se ale ještě učím zacházet, beru totiž hovory bez možnosti odmítnutí, což není vždycky ideální
já se na interphone těšila a nezklamal |
|
|
|
3X |
Interkom (intercom)
Přidané 15-06-2010 14:20
|
Člen
Příspěvek: 1698
Založený: 02.05.10
|
mám a je to úžasná věc, tak jak píše refi
další vyzkoušené výhody:
- dosah v nečlenitém terénu bez problému 500m
- čistý zvuk a poslech i při rychlosti 160 km/h
- domluva na zastavení, jídlo, pití, tankování,...nocleh
- když jedeš ve stupačkácha a nevidíš toho druhého, tak že spadl aspoň uslyšíš
atd.
Upravil 3X dne 15-06-2010 14:20 |
|
|
|
HonzaETV |
Interkom (intercom)
Přidané 15-06-2010 14:39
|
Člen
Příspěvek: 182
|
Používám zatím krátce origo N-Com od Nolanu a zatím spokojenost. Telefon ve 140km/h bez problému srozumitelný. Hudba z mobilu přes bluetooth ve stereu...taky paráda...zatím jsem nezkoušel interkom, protože není s kým a bike to bike to myslím nezvládá...ale nejsem si jistý. jen je vám co nemáte Nolanku celkem na prd informace |
|
|
|
albert |
Interkom (intercom)
Přidané 15-06-2010 17:59
|
Člen
Příspěvek: 416
Založený: 26.05.10
|
ja používam toto http://www.joymot...ack_e.html
úplná spokojnosť, presne ako píše refi, hlavne komunikácia s druhou motorkou má velké výhody...keď jazdím s mojou, tak velká výhoda je, že ju možem vypnúť |
|
|
|
bystricke |
Interkom (intercom)
Přidané 16-06-2010 00:07
|
Člen
Příspěvek: 638
|
3X napsal:
mám a je to úžasná věc, tak jak píše refi
další vyzkoušené výhody:
- dosah v nečlenitém terénu bez problému 500m
- čistý zvuk a poslech i při rychlosti 160 km/h
- domluva na zastavení, jídlo, pití, tankování,...nocleh
- když jedeš ve stupačkácha a nevidíš toho druhého, tak že spadl aspoň uslyšíš
atd. mám už asi 5 let co přítel 3x,fachčí to dodnes na 100% |
|
|
|
3X |
Interkom (intercom)
Přidané 21-07-2011 15:11
|
Člen
|
prezi, tak co? už HO máš? |
|
|
|
petr_t |
Interkom (intercom)
Přidané 21-07-2011 15:28
|
Člen
Příspěvek: 691
Založený: 15.05.10
|
po létech váhání jsme houpli do F4,za deště dosah přes Libavu větší než za slunka kolem KohůtkyPři doprovodných akcích,neocenitelný pomocník,při normálním cestování bomba věc.Ještě s tím umět zacházet chybí pořádný český návodjakýkoliv kecafon mezi moto má něco do sebe,hlavně při delších cestách.Bych nikdy něřek že mám tak upovídanou babu
s větrem ve vlasech |
|
|
|
komaiz |
Interkom (intercom)
Přidané 21-07-2011 16:48
|
Člen
Příspěvek: 99
Založený: 22.05.10
|
Taky ho máme 2 sezonu a zatím spokojenost jedíné co mě vadí je že při nabíjení musíš vytáhnout ten konektor od sluchátek a strčit tam konektor od nabíječky. Jde to velmi ztuha mohli tam dát ještě jeden nabíjecí z gumovou krytkou proti vodě. Ale na druhou stranu čím méně hovadinek tak tím méně jse toho muže posrat. |
|
|
|
tomi |
Interkom (intercom)
Přidané 21-07-2011 22:14
|
Člen
Příspěvek: 338
Založený: 08.07.10
|
Taky jem před týdnem pořídil s bráchou F4, zatím huda, spokojenoust a ostatní teprve vyzkouším. |
|
|
|
Flash |
Interkom (intercom)
Přidané 22-07-2011 07:13
|
Člen
Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10
|
jen se tak zeptám.. jezdím v MX helmě za každého počasí.. máte někdo zkušenosti s interkomem v MX helmě? jako docela to tam fouká...
už delší dobu nad ním přemýšlím, ale měl bych strach aby bylo něco slyšet z mikrofonu. takže pořád váhám. asi by bylo nejlepší vyzkoušet jenže nikdo kolem mě koho znám ho nevlastní
Upravil Flash dne 22-07-2011 07:14
If you see the flash, it's already too late |
|
|
|
Daja |
Interkom (intercom)
Přidané 22-07-2011 09:51
|
Člen
Příspěvek: 74
|
Flash napsal:
jen se tak zeptám.. jezdím v MX helmě za každého počasí.. máte někdo zkušenosti s interkomem v MX helmě? jako docela to tam fouká...
už delší dobu nad ním přemýšlím, ale měl bych strach aby bylo něco slyšet z mikrofonu. takže pořád váhám. asi by bylo nejlepší vyzkoušet jenže nikdo kolem mě koho znám ho nevlastní
nezalezi na typu helmy, ale spise na vyrobci. Pouzivam ho v N103 a v Uvex enduro bez plexi. Nolan 100%, Uvex tak 70%. problem neni v komunikatoru ale v polstrovani helmy. Pro 100% komunikaci by se to muselo vystrihat kolem sluchatek a na to zatim nemam odvahu :-(
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám. |
|
|
|
robert_zl |
Interkom (intercom)
Přidané 22-07-2011 10:10
|
Člen
Příspěvek: 295
Založený: 10.06.10
|
petr_t napsal:
....Bych nikdy něřek že mám tak upovídanou babu
Hehehe.... no musím říct, že občas mě to i vyvádí z míry, když v nějakých pěkných serpentinách si ta moje vzpomene, že by mi mohla povyprávět nějaký příběh z pracovního života
Ale jinak jsem spokojený, kvalita úžasná (Interphone F4), výdrž opravdu těch 10 hodin, co uvádí, vodotěsnost bez problémů....
Je to fakt lepší, když si můžem za jízdy popovídat o tom, co kde vidíme a tak, jenom je asi dobré se to zařízení naučit občas i vypnout...
Upravil robert_zl dne 22-07-2011 10:11 |
|
|
|
refi |
Interkom (intercom)
Přidané 22-07-2011 11:34
|
Člen
Příspěvek: 1251
Založený: 22.04.10
|
povídání je slabé kafe, já musím občas vyslechnout i zpěv a to ještě v podobě lidových odrhovaček. mělo by to mít filtr, který pustí jen určité tóny, zbytek nahradí třeba šumem stromů
---------------------------------------------------------------------------------------
Člověk, který cestuje s touhou dozvědět se, směřuje přes všechny dálky hlavně k sobě samému. Jan Werich |
|
|
|
petr_t |
Interkom (intercom)
Přidané 22-07-2011 12:25
|
Člen
Příspěvek: 691
Založený: 15.05.10
|
šum tam má Aranka pořád,jezdím s otevřenou helmou že a když si zapaluju tak už se neleká co to pleská ty mikrofony berou kde co
s větrem ve vlasech |
|
|
|
Flash |
Interkom (intercom)
Přidané 22-07-2011 12:46
|
Člen
Příspěvek: 782
|
Daja napsal:
Flash napsal:
nezalezi na typu helmy, ale spise na vyrobci. Pouzivam ho v N103 a v Uvex enduro bez plexi. Nolan 100%, Uvex tak 70%. problem neni v komunikatoru ale v polstrovani helmy. Pro 100% komunikaci by se to muselo vystrihat kolem sluchatek a na to zatim nemam odvahu :-(
no mám přímo MX helmu, tuším že nemá homologaci ani na silnici
už ji mám nějakej rok a jsem hrozně spokojen (prostě se mi líbí ten styl, ale když jedu někam 1500 km a z toho mi 2 dny prší nějakých 700 km tak se proklínám že asi styl půjde stranou a koupím výklopku, ten štítek při velkých rychlostech a mojí vejšce je taky problém, budu asi muset nastavit plexi) typ tuším FOX V2 Victory, tenkrát byla pěkně mastná. ''
s tím foukáním jsem myslel že aby prostě tlak vzduchu narážejícího do helmy a v ní aby nezašuměl mikrofon
uvex enduro už není typická MX helma, má udělanej jinak náhubek a vůbec do ní tolik nefouká
nechce mi někdo z vých. čech zapůjčit na test jakýkoliv intercom ?
If you see the flash, it's already too late |
|
|
|
robert_zl |
Interkom (intercom)
Přidané 22-07-2011 12:47
|
Člen
Příspěvek: 295
Založený: 10.06.10
|
refi napsal:
povídání je slabé kafe, já musím občas vyslechnout i zpěv a to ještě v podobě lidových odrhovaček. mělo by to mít filtr, který pustí jen určité tóny, zbytek nahradí třeba šumem stromů
Jojo, zpěv jsem už zakázal, i když občas je to dobrý způsob jak zahnat spánek :-) |
|
|
|
3X |
Interkom (intercom)
Přidané 22-07-2011 13:19
|
Člen
|
refi napsal:
|
|
|
|
geofre |
Interkom (intercom)
Přidané 05-02-2013 11:06
|
Člen
Příspěvek: 89
Založený: 13.06.12
|
Pánové,
Montovali jste někdo do Shark Evoline 3 =>Interfoun F4? Hrabali jste i do polystyrenu, nebo Vám tam stačilo to originální vybrání? Kdyby jste někdo montoval a měl fotky, ocením! Díky
... BMW I´m lovin it ... |
|
|