28.3. 2024 09:33
Navigace
· Úvodní stránka
· Diskuzní fórum
· Zprávy
· Články
· Odkazy
· Kalendář

· Pravidla portálu
· Návody
· Vyhledávání
· Kontakt
Poslední články
· CENDURO BABÍ LÉTO ...
· TIP NA VÝLET: AUTO ...
· Stretnutie Mototuris...
· TEST DEXSHELL OVERCA...
· CENDURO VÍTANIE JAR...
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2018 >>
Po Út St Čt So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Poslední komentáře
Články
Na ktm 950 adventure mam sadu E 07 a jsem na vy...
to svedikgs: poslal jsem ti PM
Cauko ako to je zo zaslanim na SK?Co to stoji v...
moja XRV (Africa Twin) a Mitas: E-09: Predok s...
Zprávy
26-[b]29[/b]
Také přeji vše nejlepší do Nového roku,sp...
Jo kamaráde ,není termín ten,aby se hodil v...
Škoda,že je zrovna DR BIG sraz. Jel Bych se p...
Partnerské weby
Diskuze Fóra
Nejnovější diskuze
· Honda XL750 Transalp
· Moto Guzzi Stelvio
· Motodoplňky Marselus
· GENEZE - vše pro zážitek z jízdy
· Zamykatelné držáky telefonů
Nejdiskutovanější
· Moravský OFF [6039]
· Východní čechy [3300]
· Morava - vyjížďky, setkání, srazy, akce ... [3186]
· Severní Čechy - vyjížďky a jiné akce. [2376]
· Motodoplňky Marselus [975]
Google Translate
Hledání
Reklama
PSí HUBÍK - OBLEČENÍ I NA DAKAR
Vážení přátelé jedné stopy,
využíváme příležitosti skončení závodu Rally Dakar, abychom vám přinesli následující informace.

Mnozí znáte firmu PSi HUBÍK hlavně jako výrobce špičkových kombinéz, s kterými se setkáváte na různých motocyklových šampionátech, včetně nejprestižnější třídy jakou je MotoGP. To je samozřejmě velkou pravdou a právě díky této specializaci, že dokážeme vyrobit motooblečení, tak aby splňovalo přísná kritéria závodního prostředí, jsme často oslovováni zákazníky z jiných oblastí než silničních okruhů a tím je bezpochyby závod DAKAR.

Jedním z prvních dakarových jezdců v PSi byl Ivo Kaštan - devítinásobný účastník Dakaru a postupně přicházeli další, např.:  David Pabíška, Radek Matoška, Dušan Čipka, Jan Zaťko, Jan Veselý a Štefan Svitko.

Hlavními požadavky z jejich strany na oděv byly:
- maximální pohyblivost
- maximální vzdušnost
- maximální ochrana proti pouštnímu písku
- jednoduchost v oblékání a používání - ovládání kapes, větracích kapes
- zabudování Hydrobacku/Camelbagu
- uzpůsobení bundy na Leatt Brace (chránič krčních obratlů)
- individuální design
- loga sponzorů přímo do výrobku
- šití na míru

Zda jsme jejich požadavky dokázali splnit posuďte sami podle jejich slov…

Veselý Jan, Dakar 2012, CZECH DAKAR TEAM
... Dakar závod jsem jel v r. 2012 potřetí a poprvé v PSí oblečení. Velice kladně hodnotím kalhoty, byly na jedničku, extrémní podmínky vydržely bez sebemenší újmy, stačí jen oprat a jede se dál.. . Bunda svou službu splnila také, nejvíce tým ocenil barevnost provedení, kterou jsme ladili do zeleno-modra čili do barev týmu a na trati jsem byl aspoň dobře vidět. Co mě zlobilo, byl suchý zip na přepínání límce, při rychlosti nad 150km se mi odepnul a narážel mi do krku, už jsem s tím měl problémy u jiného oblečení dříve, no příště vím, že tam chci určitě druk a to pro PSí není žádný problém. Už teď mám domluven servis výměnu „sucháče“ za druk, jakmile mi dorazí věci s Chille, putuje bunda s kalhotami na ukázku do Tlumačova. Je super vědět, že názor uživatele výrobce zajímá.



Zaťko Ján, Dakar 2012,SLOVAKIA TURBOTEAM ZATKO
… bundy vyzerajú super aj dobre sedia. majú aj všitý vak na vloženie 3-litrového camelbagu. Zároveň nám ušili nepremokavé návleky na nohavice aj bundu. Pre prejazd Andami kde sa pôjde vo výške okolo 4700 m a je tam vraj niekedy aj -10 stupnov celzia. Sú z perfektného materiálu, pružné a veľmi ľahké. A jasne žltá farba. Po zjazde do nižších výšok kde môže byť aj +40 stupňov sa dajú hodiť aj do veľkého zadného vrecka bundy.



Matoška Radek, Dakar 2011, Hant Logomotion Team
Bunda splnila moje očekávání a dojel jsem s ní do cíle Dakaru bez nějakých potíží. Na to, že na vyzkoušení samozřejmě nebyl čas a tím ani možnost nějaké úpravy PSI se trefilo do mých požadavků a fungovala podle mých představ. Večer jí stačilo pouze vyfoukat vzduchem z kompresoru od prachu a to bylo vše. Výhody bundy byly, že se každý další den dala přizpůsobit podle počasí a rychlosti jízdy/větráky, odepínací rukávy atd/. Nevýhoda byla pouze v záměně patentů na upevnění startovního čísla, které pořadatel zaměnil za jiné rozměry na poslední chvíli. Kupte si jíííí můžete v ní jezdit v létě i v zimě ☺!



Kaštan Ivo, 2004-2009, GAULOISES TEAM
Po devíti startech na dakarské rally už zůstanu jakýmsi pamětníkem, než aktivním účastníkem, ale mezi ty krásné vzpomínky patří nejen to, jak se vyvíjela samotná rally, motocykly, na kterých jsem startoval, ale i to, jak jsme u Hubíků v Tlumačově dlouhá léta vymýšleli to správné dakarské oblečení. Vždyť poprvé jsem značku PSI vezl do Afriky už v roce 2000 a naposled na jihamerickou verzi Dakaru 2009.
Je jasné, že "na Dakar" vyrazí jen málokdo, ale třeba "do Dakaru" se dá naplánovat dobrodružná jízda, nebo tam jet coby účastník hned několika menších rally - Heros Legend, Africa Race, Intercontinental Rally. A nemusí to být jen tam, Maroko, Tunis..., zkrátka k pořádnému svezení patří i pořádné oblečení a například takovéto jsem cestou do Dakaru vozil já:
Kalhoty se v zásadě neliší od motokrosových, nepoužívám ortézy, jen lehké a odvětrané chrániče holení a kolen, ale pozor na stahovací pásky kolem lýtka, po několika dnech mohou dřít trošku nateklé nohy, řešením jsou kapsy v podšívce pod koleny, kam se vloží. Vně vkládané chrániče se příliš neosvědčily, měly tendenci povytahovat nohavice z bot. Navíc vnější část u kolen musí být velmi pevná, je to exponované místo, které je pískováno a kamenováno ale zároveň nesmí odřít nádrž při jízdě ve stupačkách. Propracovaný pas, zapínání a měkké výztuhy v pánevní části jsou u kalhot PSI zavedenou samozřejmostí, stejně jako nezničitelná perforovaná podšívka.Mimochodem, kalhoty z ročníků 2005 a 6 používám v motokrosech dodnes a nenesou známky opotřebení, snad kromě oleštění od výfukového svodu.
Bunda je totéž co kvalitní přílba, stejně důležitá a nepostradatelná, vždyť v ní vlastně bydlíte dva týdny a tisíce kilometrů. Tady byly moje nároky o to specifičtější, že jsem nepoužíval "chráničovou vestu" a leatt brace, přičemž pevná ochrana hrudi, páteře, ramen, loket a krku je povinná výbava kontrolovaná na přejímkách. Řešením bylo integrovat všechny tyto prvky přímo do bundy, včetně speciálního měkkého nákrčníku v límci. Obrovskou výhodou tohoto řešení je, že v případě potřeby (jakékoli..), zkrátka shodíte bundu a v tričku se opravuje lépe, než obalen chrániči, které se fakt blbě vysvlékají. Dvě vnitřní vodotěsné kapsy na doklady a náhradní sklo do brýlí, dvě spodní vnější na drobnosti, našité aby netlačily a vymyšlené tak, aby z nich nic nevypadlo ani když je zapomenete zapnout. Na zádech opět vnější kapsa na camelbag, který je fixován, aby se nedeformoval a plný neomezoval v pohybu, promyšlené vedení hadičky, která nesmí zavazet a za jízdy ji potřebujete rychle nahmátnout, vysunout , napít se a schovat aby vám necákala drahocenná voda. Pod ní bohatě dimenzovaná bederní kapsa s bočními zipy na termomikinu, protože nejen v Africe je ráno a večer ukrutná zima. Horní přední kapsy ne, jsou na nic a hlavně omezí drahé místo na loga sponzorů, i plastová kapsička na rukávu je pořád zapařená jak okno v zimě a v rukavicích se špatně obsluhuje. Kvalitní druky a zipy, které fungují i plné prachu a písku jsou snad jen u PSI samozřejmostí,
místo odepínacích rukávů stačí větrací zipy v podpaždí a ventilační zip na zádech zaručí prima průvan až se budete potit v dunách. Kolem zápěstí pružné měkké náplety a žádné drukozipové parády. Za poutka s druky na povinná startovní čísla mě technici na přejímkách vždy tleskali, protože snad všem museli bundu proděravět a druky nastřelit - pracné a navíc to vlastně spojením podšívky s vnější částí bundu znehodnotí. Dakarská bunda je lepší kratší, aby se nedeformovala při sezení a relativně těsná aby nevlála při větších rychlostech a v jízdě ve stupačkách. Vyšitá a nikoli našitá loga sponzorů jsou pomyslnou třešničkou, stejně jako ta správná barva, třeba dakarskolegendární modrá GAULOISES a to celé na míru dle vašich proporcí.
Materiál neřešte, u PSI vám doporučí ten nejmodernější a  nejfunkčnější. Možná nebude tak lesklý jako třeba u americké nebo italské bundy šité v Asii, ale o to pevnější a nezničitelný až projedete trním nebo se vyválíte na pistě. Ušít a vymyslet bundu pro Dakar není jednoduché, kdyby bylo, dělá to každý. A to platí i o Dakaru samotném.
Takže moje rada na závěr: ať už se chystáte kamkoli, vemte to přes Tlumačov.



Pabíška David, Dakar 2011, KM RACING TEAM
PSi oblečení, které jsem použil na Dakaru 2011 byla pro mne v mé 25leté kariéře v enduro závodech naprostou novinkou, s kterou jsem byl „ nadstandardně “ spokojen. Výhodou bylo, že zkušenosti a potřeby jezdce jsem mohl s firmou konzultovat a ty byly zohledněny ve výrobě. Výsledkem je dle mého názoru motocyklové oblečení, které ve světě nemá konkurenci. Všem, kteří se rozhodují o koupi motocyklového oblečení vřele doporučuji cestu PSi. Vše je testováno v mnoha terénech a na nejtěžším etapovém závodě světa dakarské rally. Je vhodné pro nás závodníky a tudíž je skvělé pro ostatní!



A co říci závěrem?

Zkušenosti z extrémních podmínek "Hubíci" přenesli i do oděvů pro vás. Pokud jste vyznavači endurových/off road jízd, můžete tento druh oblečení u nás objednat. Nejnovějším oblečením "dakarského typu" je bunda Serpens a kalhoty Eridanus.

Kompletní informace k nabídce oblečení PSí Hubík najdete na stránkách www.psihubik.cz
Komentáře
Zatím nikdo nekomentoval. Buďte proto první a vložte svůj komentář.
Přidat komentář
Aby jste mohli přidávat komentáře, musíte být přihlášený.
Hodnocení
Musíte být registrovaný, aby jste mohli hodnotit.

Prosím přihlašte se, a nebo se zaregistrujte.

Zatím nikdo nehodnotil.
Přilášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Cenduro
· Přidat k oblíbeným
· Nastavit jako výchozí
Kdo je On-line
· Hosté On-line: 39

· Členové On-line: 0

· Registrovaní členové: 2,336
· Nejnovější člen: David1983
Reklama
Počasí
RSS vlákna na stránce
RSS - Fórum
RSS - Novinky
RSS - Články
RSS - Odkazy
Reklama
Vygenerované za: 0.04 sekund 355,881,281 návštěv